fanourgimata

το όμμα του σκώμματος

  • ΜΕΤΑ

  • Top Posts

  • VideoClub

  • Μουσικές Σπονδές

    Μουσική για Ευήκοα Ωτα

  • Advertisements

ΑΘΛΙΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ

Posted by MAKIS στο 13/09/2011

Το τέρας της φορολογίας

.

ΑΘΛΙΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ

Πέρα από τα όποια ελαττώματά μπορεί να κουβαλάμε ως λαός και πέρα από τα όποια πολιτικά ή άλλου είδους λάθη μπορεί να έχουμε κάνει ως κοινωνία, περνώντας σε …μεταφυσικό επίπεδο αναζήτησης, ομολογώ ότι αδυνατώ να εντοπίσω ποιες προαιώνιες αμαρτίες πληρώνουμε για να έχουμε στο σβέρκο μας έναν τέτοιο κλασικό κόθορνο, τον Φόρεστ Γκαμπ (ή …Γκαπ, κατ’ αλλους), μαζί με  την αυλή των βδελυρών κνωδάλων που τον περιβάλλει.  Η παρακολούθηση μιας ομιλίας ή συνέντευξης του Γκαπ, ως συνειδητή πράξη, ισοδυναμεί με ακραίο μαζοχισμό, ενώ ως υποχρεωτική ταυτίζεται με έσχατο καταναγκασμό.

Στη Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ, 11η Σεπτ. 2011) αφού ακούσαμε  από ένα αυτιστικό ζόμπι ότι όλα βαίνουν καλώς στη χώρα και ότι δεν θα υπάρξουν άλλες επιβαρύνσεις για τους …συνήθεις ύποπτους, εξαγγέλθηκε – αμέσως μετά – ένας πρωτοφανής φόρος επί των κατοικιών ( πέραν του γνωστου ΦΑΠ) ο οποίος όμως – κατά την Βενιζέλειον ρητορική – δεν θα επιβαρύνει συνολικά τους  Έλληνες, αλλά τον …καθένα χωριστά και … ανεπαίσθητα (απλό …ακούμπισμα, δηλαδή) διότι πρόκειται περί …τέλους στα πλαίσια ενός μηχανισμού υποκατάστασης των υστερήσεων στην είσπραξη των εσόδων και την ως εκ τούτου  απόκλιση εκ των στόχων. Επί τέλους, βρέθηκε και ένας πολιτικός που δεν μασάει τα λόγια του και δεν πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, αλλά …ουροσυλλέκτες για δισκοπότηρα.

Εδώ που φτάσαμε, θα ρίξω κι εγώ μιαν ιδέα κι ας την πάρει το ποτάμι (…ο Αχέρων, ας πούμε). Σοσιαλιστική, φυσικά, για να μην παρεκκλίνουμε του κλίματος της οιονεί «σοσιαλιστικής» κυβέρνησής μας. Αφού λοιπόν τόλμησαν και έβαλαν «χέρι» και στο άβατο της πρώτης κατοικίας – ανεξαρτήτως αν πρόκειται περί χαμοκέλας ή πύργου – ας κάνουν ένα βήμα παραπάνω και ας φορολογήσουν και την …τελευταία κατοικία. Στο κάτω  κάτω,  εφόσον η Ελλάδα καταστεί ένα απέραντο νεκροταφείο, σαν αποτέλεσμα μιας πολιτικής  που την έχει ήδη μετατρέψει σε ανοιχτό φρενοκομείο, από πού και από ποιούς θα πάρουν τα λεφτά οι ευφάνταστοι σοσια-ληστές υπουργοί οικονομικών για να βουλώσουν τις τρύπες τους; Έτσι κι αλλιώς περιορισμό στην κουτάλα τους και αποδόμηση του κομματοκρατικού Φρανκεστάιν που δημιούργησαν δεν προτίθενται να επιχειρήσουν. Εννοείται ότι, σύμφωνα με την πρότασή μας, θα φορολογηθούν μόνο οι ιδιόκτητοι τάφοι˙ οι των …εχόντων και κατεχόνων, δηλαδή, όπως πάντα! Μάλιστα, προκειμένου να γίνει μετακύλιση της δυσφορίας προς την κατεύθυνση της Εσπερίας, και αυτός ο φόρος θα ονομαστεί – κατά την συνήθη τακτική – «τέλος» (άλλωστε επί …τελευτησάντων θα επιβληθεί) και θα πάρει το ειδικό όνομα «μνημονόσημο» ώστε να θυμίζει και μνήμα και μνημόνιο. Επιπροσθέτως, για να είναι δικαιότερο το …θάψιμο, ο υπολογισμός του τέλους δεν θα γίνεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της τελευταίας κατοικίας, όπερ θα ήτο εις βάρος των λαϊκών …στρωμάτων (πρόβλεψη παλιοπασοκική), αλλά με τα …κυβικά! Ο …κύβος ερρίφθη! Δηλαδή, θα ληφθεί υπόψη και η καθ’  ύψος ανάπτυξη των τάφων, γεγονός που θα επιφέρει – επί τέλους – κοινωνική δικαιοσύνη, έστω και μετά θάνατον! Προσαυξήσεις θα υπολογισθούν στις περιπτώσεις ύπαρξης γλυπτών διακοσμήσεων με ένα ειδικό συντελεστή ματαιοδοξίας. Για λόγους ισονομίας όμως, δεν θα μείνουν εκτός σουφρώματος και οι ενοικιαζόμενοι τάφοι στους οποίους θα επιβληθεί ένα συμβολικό τέλος («τέλος συγχωρήσεως») ως ποσοστό του ετήσιου ενοικίου που καταβάλλεται στους δήμους. Προς αποτροπή φαινομένων φοροαποφυγής, μέσω της …καύσεως των νεκρών και του διασκορπισμού της τέφρας τους, το μνημονόσημο θα υπολογίζεται, στην περίπτωση αυτή, επί του ακαθαρίστου βάρους της τέφρας στο κατώφλι του κλιβάνου.

Επειδή ένας συνεπής νομοθέτης, μαζί με τον σχεδιασμό μιας πρότασης νόμου, προβλέπει ταυτόχρονα και τα απαραίτητα «παράθυρα», σημειώνω ότι «… της καταβολής του «μνημονοσήμου» εξαιρούνται οι ,,,μόνιμοι κάτοικοι του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών το οποίο ως εκ της φύσεώς του υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού. Ωσαύτως εξαιρούνται οι κατοικίες των αναχωρησάντων δημοσία δαπάνη προσώπων καθώς και όσοι καλύπτονταν εν ζωή από το άρθρο 62 του Συντάγματος.».

Συμπιέστε αέρα σε φιάλες, γιατί επίκειται φορολογία της αναπνοής.

.

...ΆΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΉΛΑΤΑ!

Ο μαυρογιαλουρισμός στο μεγαλείο του. Κάντε κλικ στον παρακάτω ιστότοπο για να θαυμάσετε την άνεση εκφοράς ψεμάτων από τον ταλαντούχο Πόρκι – Πινόκιο.

http://www.youtube.com/watch?v=TzZoKPj8huo&feature=youtube_gdata_player

.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s