fanourgimata

το όμμα του σκώμματος

 • ΜΕΤΑ

 • Top Posts

 • VideoClub

 • Μουσικές Σπονδές

  Μουσική για Ευήκοα Ωτα

 • Advertisements

ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ

Posted by MAKIS στο 20/06/2010

ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ

Άνοίγοντας το ραδιόφωνο προχθές το πρωϊ, 15η Ιουνίου του 2010, πληροφορήθηκα πως ήταν η «Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου», μια μέρα αφιερωμένη στην αιολική ενέργεια. Ομολογώ πως περίμενα μεγαλύτερη διακριτικότητα από τον διεθνή οργανισμό ασχολείται με τις γιορτές και τα πανηγύρια, ώστε να μην ορίσει κάποια γιορτή την ίδια μέρα που εδώ και κάμποσες δεκαετίες (…όχι ιδιαίτερα πολλές) είθισται να εορτάζονται (…παν-σλοβενικώς και πανελληνίως) τα γενέθλια της αξιεράστου συζύγου μου, Αλένκας. Εκτός και αν η Αλένκα, εκτιμηθείσα ως ο … ούριος άνεμος που έπνευσε στη ζωή μου, εδώ και τριάντα περίπου χρόνια, ενέπνευσε τους υπεύθυνους για την καθιέρωση του …διπλού εορτασμού.

Ομιλώντας, λοιπόν, περί ανέμων – ουρίων τε και αντιθέτων – σκέφτηκα πως θα μπορούσαμε να ορίσουμε την ίδια μέρα, για να τριτώσει το …καλό, ως παγκόσμια ημέρα των «ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ», των ΑΕΡΙΤΖΉΔΩΝ, δηλαδή, οι οποίοι απαντούν μεν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υδρογείου, ειδικά όμως στη χώρα μας θα μπορούσαν να αποτελέσουν …αιολικό πάρκο ευρωπαϊκών διαστάσεων. Μια ημέρα «αφιερωμένη» στους «ανθρώπους» που μπήκαναν…«κάλπικα» στη ζωή μας και ενέσκηψαν στη χώρα σαν τυφώνες που δεν άφησαν τίποτε όρθιο στο διάβα τους. Αναλογιζόμενος την πληθώρα  των…αιολικών στοιχείων που έχουν στο «είναι» τους οι περισσότεροι των Ελλήνων πολιτευτών, κατέληξα στο συμπέρασμα πως λογικά θα πρέπει να έχουμε την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία στην παραγωγή πολιτικής αερολογίας.

Αιτιολογώντας την προτασή μου σημειώνω πως:

 • Οι πολιτικοί «μας» είναι αεριτζήδες εκ γενετής και όσοι δεν είναι γίνονται στην πορεία τους προς την εξουσία ή μετά την κατάληψή της. Οι ξεφεύγοντες από τον γενικό αυτό καν΄νονα είναι απλώς αιθερομάμονες.
 • Τα λόγια τους είναι λόγια του αέρα ή όπως θα έλεγαν οι αρχαιότεροι «έπεα πτερόεντα» και βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τα έργα τους.
 • Από τη στιγμή που θα καταλάβουν την εξουσία, τα μυαλά τους παίρνουν αέρα λίαν ευκόλως και δεν γρικούν ούτε αφουγκράζονται κανένα.
 • Έχουν την τάση να πωλούν τα πάντα, από …αέρα κοπανιστό, έως φίλους, ιδανικά και πατρίδα.
 • Πολλοί από δαύτους μπαίνοντας στη Βουλή δεν ξέρουν το χρώμα του χρήματος και βγαίνοντας … «το φυσάνε»!
 • Οι ιδεολογικές παλινωδίες τους θυμίζουν ανεμοδείκτες, ενώ οι αντιστάσεις τους στον χρηματισμό μοιάζουν με …φτερό στον άνεμο.
 • Ντροπαλοί και συνεσταλμένοι στην αρχή, πολύ γρήγορα γίνονται αεράτοι, με την γκλαμουριά να τους χύνεται από τα μπατζάκια!
 • Με τα έργα τους σπέρνουν ανέμους, και εμείς θερίζουμε τις…θύελλες, για λογαριασμό τους! Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη δίνη μιας τέτοιας θύελλας που θα μας πάρει και θα μας σηκώσει όλους.

Το ζήτημα είναι πως τους αφήσαμε αμολημένους και κατάφεραν να μας πάρουν τον αέρα! Δύσκολα πια να τους μαζεψεις και να τους ξαναχώσεις στον ασκό τους. Τον ασκό του …Αιόλου. Στην καλύτερη περίπτωση, μέχρι το επόμενο μαύρισμα, να τους πέρνουμε στο κυνηγητό φωνάζοντας … «αέρα, αέρα»!

 

Για λίγη εκτόνωση κάντε κλικ στο site: http://www.greekpayback.com/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: