fanourgimata

το όμμα του σκώμματος

ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ

Posted by MAKIS στο 11/05/2010

 

ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ

Η λαϊκή παροιμία με την οποία αποδίδεται η έσχατη κατάντια*  στην οποία μπορεί να περιέλθει ένα άτομο, μια κοινωνική ομάδα, τάξη, χώρα κ.λπ. λέει ότι: «Μάθανε πως πηδιόμαστε και πλακώσανε κι οι γύφτοι…»!

Αυτές τις μέρες το ίδιο ίσχυσε και για τη χώρα μας. Σα να μην μας έφταναν το Δ.Ν.Τ. και τα δρακόντεια μέτρα που εξήγγειλε η οιονεί κυβέρνηση του κωπηλάτου, σαν να μην ήταν αρκετά τα επεισόδια και ο θάνατος τριών νέων ανθρώπων που προκλήθηκαν από τους «επαναστάτες» του κινητού και του φραπόγαλου, που κατάφεραν για μια ακόμα φορά (με την ανοχή ή τη σύμπραξη της «πολιτείας»;) να κάνουν τη «μαγκιά» τους και να αμαυρώσουν μια παλλαϊκή και ειρηνική διαδήλωση, ήρθε και για «καπάκι» η καθιερωμένη πλέον δυσφήμηση της χώρας στο εξωτερικό, ακριβώς στα πρόθυρα της τουριστικής περιόδου. Η παραπληροφόρηση και η υπερβολή σύμπαντος του διεθνούς τύπου και των άλλων μέσων ενημέρωσης, των ημετέρων μη υστερούντων, ήταν το λεγόμενο κερασάκι στην τούρτα των γενεθλίων του νέου προτεκτοράτου του καιροσκοπικού καπιταλισμού, της εφεξής αποκαλούμενης … F.R.O.G. (Former Republic Of Greece), κοινώς …τέως Ελλάδας.

Έτσι λοιπόν, στην διεθνή κοινή γνώμη, ούτε λίγο ούτε πολύ, δημιουργήθηκε η εντύπωση πως η Ελλάδα φλεγόταν πατόκορφα, για …πολλοστή φορά, και θα περίμενε κανείς την συνήθη επωδό τέτοιων καταστάσεων, δηλαδή, την έκδοση ταξιδιωτικών οδηγιών «περί αποφυγής της ως τόπου προορισμού», με πρώτη και καλύτερη, φυσικά, την εξ απαλών ονύχων «σύμμαχό» της Αμερική, για να ακολουθήσουν μετά η Μεγάλη Βρεττανία, η Αυστραλία και άλλοι συνήθεις …ύποπτοι.

Εν τούτοις, δεν συνέβη το αναμενόμενο, και ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσαν ποιοί νομίζετε;;; Οι Ρουμάνοι, οι Βούλγαροι και οι …Σκοπιανοί!!! Πιθανώς, για να προστατεύσουν τις …μυριάδες των τουριστών τους που συνήθιζαν να κατακλύζουν την Ελούντα, τη Ρόδο, την Κέρκυρα και να κλείνουν «αγκαζέ» τη Μεγάλη Βρεττανία για όλο το καλοκαίρι! Εκτός και αν έγινε λάθος και η οδηγία τους απευθυνόταν στα κλεφτρόνια, στις πουτάνες, στους νταβατζήδες, στους χασισέμπορους, στους σωματέμπορους και στις υπηρέτριες που βγάζουν το παντεσπάνι τους στην Ελλάδα και συντηρούν τις οικογένειές τους και την οικονομία της χώρας τους! Δηλαδή, ίσως να ήθελαν να τους πουν να αλλάξουν προορισμό, για το ενδεχόμενο μείωσης του αντικειμένου των εργασιών τους, συνεπεία της οικονομικής κρίσης, και αναπροσανατολισμό της …απεκδυτικής τους δραστηριότητας.

Όχι, δεν είναι αυτό που νομίζετε! Δεν είναι πως έμαθαν οι γύφτοι τα συμβαίνοντα εν Ελλάδι και δεν …πλάκωσαν, μιας και η …πλιατσικολογητέα ύλη αναμένεται μειωμένη! Αυτοί θα εξακολουθήσουν να έρχονται, γιατί – ως εκ παραδόσεως ξέφραγο αμπέλι που είμαστε – θα είμαστε πάντοτε ..προτιμητέοι και μάλιστα άνευ ανταγωνισμού! Είναι η επανειλημμένη επιβεβαίωση της ιστορίας και του θεμελιώδους ρητού «τους φίλους εν κινδύνοις γιγνώσκεις». Ας εξαιρέσουμε τους «τρυπηδόνες» του …Velik Alexandrofski (ιδεοληπτικό συγγενή του …Μεγαλέξανδρου), που εδώ και κάμποσα χρόνια (με την αρωγή των αστοχιών απασών των κυβερνήσεων και των «διεθνιστικών» αντιλήψεων της ευρύτερης αριστεράς) ξεσαλώνουν και αλωνίζουν με τις πλάτες των παντοίων «εταίρων» μας. Αυτοί «ευλόγως» και με «συνέπεια» μας αντιστρατεύονται. Είναι – τουλάχιστον – περίεργη – έως «αδιανόητη» – η στάση των δύο «ξεβράκωτων» βαλκανιο-ευρωεταίρων μας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας! Και οι δυό τους στηρίχτηκαν τα μάλα στη χώρα μας για την είσοδό τους στην Ε.Ε., ενώ και ένα σημαντικό μέρος της οικονομίας τους στηρίζεται στα ελληνικά κεφάλαια που μετακόμισαν εκεί, αποβιομηχανίζοντας τη Βόρεια Ελλάδα. Εάν το δεύτερο αποτελεί θέμα για το κατά πόσο σκέφτεται «πατριωτικά» το «ελληνικό» κεφάλαιο, το πρώτο αποτελεί κέντρισμα για το κατά πόσο σκέφτεται πατριωτικά το Υπουργείο Παιδείας (και μερίδα δήθεν «προοδευτικών») που συστηματικά τις τελευταίες δεκαετίες προσπαθεί – στα πλαίσια του δόγματος Κίσινγκερ – να στρογγυλοποιήσει την ίστορία! Όλοι αδέρφια είμαστε! Φίλοι και καλοί γείτονες μπορεί να είμαστε, αλλά αδέρφια από πού και ως πού; Δεν ξέρω αν είχε δίκαιο ο αλήστου Προεδρίας Σερτζ, περί του «ανάδελφου έθνους», αλλά τα αδέρφια και τους φίλους τους χρειάζομαι εν κινδύνοις. Δεν αρκούν οι καλές (έως ηλίθιες) προθέσεις κάποιων ημετέρων, αλλά και οι απτές αποδείξεις από την αντίπερα όχθη. Κάτι που δεν φαίνεται στην πράξη! Ούτε στο παρελθόν, ούτε στο σήμερα. Όλοι έχουν τα εθνικά τους κόμπλεξ και τις βλέψεις τους. Μύχιες ή φανερές.Τα λοιπά είναι πολιτικά φληναφήματα, ήγουν κουραφέξαλα. Τουτέστιν …μαλακίες, για όποιον δεν κατάλαβε! Όλβιος εστί όστις της ιστορίας έσχεν μάθησιν…

Υ.Γ. Ευτυχώς, η Αλβανία δεν έβγαλε ταξιδιωτική οδηγία! Στην αντίθετη περίπτωση, πλην του Δ.Ν.Τ., θα μπαίναμε χειροπόδαρα  και στο Δ.Τ. (Διεθνές Τρελοκομείο)!

(*) Σημ.: «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!» (Ανάρτηση στις «saltsinologies» για τους υπεύθυνους και τη διαδρομή της κατάντιας μας). Κάντε κλικ>>>

http://fanospress.wordpress.com/2010/05/08/%ce%bb%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b1-%cf%85%cf%80%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd/

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: