fanourgimata

το όμμα του σκώμματος

  • ΜΕΤΑ

  • Top Posts

  • VideoClub

  • Μουσικές Σπονδές

    Μουσική για Ευήκοα Ωτα

  • Advertisements

ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΩΣ

Posted by MAKIS στο 18/01/2010

 

ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΩΣ

Δεν φτάνει που όσο τους είχαμε στο κεφάλι μας τους χρυσοπληρώναμε οικογενειακώς, δεν φτάνει που πήραν στα χέρια τους μια ευλογημένη χώρα και την κατάντησαν ρεζίλι της Ευρώπης, δεν φτάνει που μετήλλαξαν τη …φαιδρή πορτοκαλέα σε φλεγόμενη βάτο, δεν φτάνει που εξασφάλισαν τα σόγια τους και τα σόγια των κομματοσκύλων τους για καμμιά δεκαριά γενεές, δεν φτάνει τίποτε από όλα αυτά!!! Θα πρέπει και την επόμενη μέρα, και τα επόμενα χρόνια και οι επόμενες γενιές των δύστυχων ιθαγενών να πληρώνουν τα απόνερα των τέως πρωθυπουργών «μας», είτε είναι στη ζωή, είτε πήγαν στον αγύριστο.

Ο λόγος για τα λεγόμενα «Ιδρύματα», «Ινστιτούτα»  ή όπως αλλιώς τα λένε και τα οποία φέρουν το όνομα κάποιου τέως πρωθυπουργού και τα οποία συντηρούμε, θέλοντας και μη, με τον οβολόν μας. Οι ταγοί μας, μέσα στην αυταρέσκειά τους και την ματαιοδοξία τους,  θεωρούν «χρέος» τους να ιδρύσουν, είτε οι ίδιοι – όσο είναι εν ζωή – είτε, όταν δεήσουν και ξεκαλαμιστούν,  οι οικογένειές τους ή οι λακέδες τους και από ένα Ιδρυμα! Δεν φτάνει τα όσα μας έκαναν όσο μας «έσωζαν», αλλά θα πρέπει να μας ταλαιπωρούν και όταν φοράνε πάμπερς ή όταν βλέπουν τα βλίτα ανάποδα! Ιδρύματα που αρμέγουν τον γνωστό ξεπατωμένο κορβανά!  Αυτόν τον κορβανά που στενάζει και που δυσκολεύεται να πληρώσει τις συντάξεις. Τον ίδιο κορβανά που τροφοδοτείται μόνο με διεθνή «τοκογλυφικά» δάνεια και υπέρογκους έμμεσους φόρους.

 Και που πάνε αυτά τα λεφτά, τα εκατομμύρια Ευρώ; Ένας Θεός ξέρει! Και μάλλον, ούτε αυτός, όπως πάντα. Έπειδή όμως, πλέον, είμαστε αρκούντως ψυλλιασμένοι, ξέρουμε που πάνε. Στην ίδια ομήγυρη αγυρτίας των ημετέρων που ουδέποτε λέει να αποκοπεί από τον ομφάλιο λώρο του κρατικού μπεζαχτά. Που έχει μάθει να παρασιτοζωεί πάνω στο Κράτος και εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Και που δεν λέει να σταματήσει! Είδατε κανένα γόνο πολιτικού να διαπρέπει στον ιδιωτικό τομέα; Δεν ξέρω κανένα ή νπορεί να είναι ελάχιστοι. Οι περισσότεροι βολεύονται στη θαλπωρή της Ψωροκώσταινας, είτε ως «πολιτικοί καριέρας» είτε ως «ανώτεροι» κρατικοί λειτουργεί, σε θέσεις που δεν μπορεί να διανοηθούν τα παιδιά μας ή τα παιδιά των «κανονικών» ανθρώπων που ξέρουμε. Η Ψωροκώσταινα είναι Ψωροκώσταινα μόνο για την πλέμπα, διότι για την περί ης ο λόγος κάστα, μεταλλάσσεται διαρκώς σε …Χοντρή του «Θυσαυρού».

Τι έργο,άραγε, θα μπορούσε  να παραχθεί σε τέτοια ιδρύματα; Αν κρίνουμε από το έργο που παρήγαγαν οι πρωθυπουργικοί μας εγκέφαλοι στα τόσα χρόνια που μας κυβέρνησαν, καήκαμε! Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον! Από βυθό σ΄άλλο βυθό, μηδενός εξαιρουμένου. Με τέτοια πνευματική προίκα, λοιπόν, τι καλό μπορεί να περιμένει κανείς από εργαστήρια συντήρησης κηφήνων; Καλά θα έκανε λοιπόν η κυβέρνηση, όχι απλώς να περικόψει την επιχορήγηση προς αυτά, αλλά να την μηδενίσει. Και ας πάνε να κόψουν τον σβέρκο τους, που σημειωτέον είναι και χοντρός! Ο δικός μας και των παιδιών μας είναι ήδη στην λαιμητόμο…

Βεβαίως, και η ευχή και η παραίνεση ήταν …ρητορικού χαρακτήρα.Είναι γνωστό και εδραιωμένο στη συνείδησή μας πως ο διάολος δεν χαλάει τη φωλιά του! Σήμερα «εμείς», αύριο «εσείς», δηλαδή «όλοι εμείς του σιναφιού» κι ας τους άλλους να κουρεύονται. Κουράδια γαρ εισί.

Χώρα της Ανατέλουσας Μούτζας

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: