fanourgimata

το όμμα του σκώμματος

  • ΜΕΤΑ

  • Top Posts

  • VideoClub

  • Μουσικές Σπονδές

    Μουσική για Ευήκοα Ωτα

  • Advertisements

ΛΑΪΚΙΣΜΟΙ

Posted by MAKIS στο 31/03/2009

 

 ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ

ΛΑΪΚΙΣΜΟΙ

 

Ως λαϊκισμός θα μπορούσε να οριστεί η πολιτική που αποσκοπεί στον προσπορισμό πολιτικού οφέλους, με προγράμματα και ενέργειες που φορτίζουν συναισθηματικά ένα λαό και ακυρώνουν την κριτική και τον έλεγχο. Απευθύνεται στο συναίσθημα και όχι στη λογική, την οποία χρησιμοποιεί με τον τρόπο τών σοφιστών, καλλιεργώντας δε προκαταλήψεις, μύθους και στερεότυπα προσπαθεί να οδηγήσει τα πράγματα εκεί που βολεύουν τον «λαϊκίζοντα». Βόλεμα, κατά κανόνα, είναι η διατήρηση τής εξουσίας, για όσους την κατέχουν, η αναρρίχησή τους σε αυτή – για όσους την ονειρεύονται – και η αύξηση τού μεριδίου στα πολιτικά δρώμενα για όσους βρίσκονται στις ενδιάμεσες βαθμίδες. Είναι η πολιτική την οποία όλοι δηλώνουν πως απεχθάνονται και που όλοι – ανεξαιρέτως – χρησιμοποιούν, ενίοτε ασυστόλως και σχεδόν πάντοτε ανερυθριάστως, γιατί το ψέμα είναι το λίπασμα τών ονείρων, εκείνων προς τους οποίους απευθύνεται, και το ασφαλές πλάνο τού λαοπλάνου. Το ψέμα που εκφέρεται τρανταχτά και δημόσια, για ιδιωτικό όφελος – που όμως πάντα βαφτίζεται «γενικό καλό» – μιας κι ο λαϊκιστής έχει την τάση να ταυτίζει πάντοτε τον εαυτό του με τον λαό!

Σίγουρα θα έχετε ακούσει σε κάποιον από τους ακατάσχετους , και εν πολλοίς εμετικούς και ατελέσφορους τηλεοπτικούς διαξιφισμούς, τον έναν εκ τών φωνασκούντων – κατά κανόνα εκπροσωπούντα την εξουσία – να αποκαλεί τον έτερο «λαϊκιστή», ιδίως στις περιπτώσεις που ο δεύτερος υποβάλλει λογικά και εύλογα ερωτήματα, δύσκολα να απαντηθούν. Εάν π.χ. ρωτούσε κάποιος ένα υπουργό γιατί, έστω χάριν εντυπώσεων – δεν αποποιείται, ας πούμε, τις εκτός έδρας αποζημιώσεις του, σε αυτή τη «δύσκολη συγκυρία» που περνάμε, η στερεότυπη απάντηση που θα θα έπαιρνε θα ήταν: «Αφήστε αυτά τα λαϊκίστικα, κύριε!», ειπωμένο με μία δόση φανερής περιφρόνησης και συγκρατημένης αγανάκτησης!

 

Οι ασκούντες την εξουσία, εκλεγμένοι φυσικά από τον λαό, προέρχονται κυρίως από τα ανώτερα οικονομικά στρώματα και λιγότερο από τα μεσαία ή κατώτερα. Θεωρούν λοιπόν τη λεόντεια μερίδα τους σαν κεκτημένο δικαίωμα και επομένως κάθε τι, έστω και σε επίπεδο κουβέντας, που θα έθιγε το ιερό τους status, το θεωρούν ανίερο ή, επί το λαϊκότερον, «λαϊκίστικο»!

 

Όμως, εγώ, ως μη πολιτευόμενος, ως μη ανήκων σε καμμία παράταξη και ως μη επιδιώκων κανένα όφελος εκ τών γραφομένων μου, πολύ γουστάρω αυτού τού είδους τις «λαϊκίστικες» απορίες! Εάν ανήκα στην «ελίτ», ενδεχομένως να με απασχολούσαν «ελιτίστικα» ερωτήματα, τού τύπου «Πόσες βουλευτίνες φοράνε Prada, «Ποιοι υπουργοί φοράνε Rolex, «Ποιος βουλευτής έχει τα περισσότερα διαμερίσματα;», «Σε ποιον δήμαρχο αρέσουν τα τεκνά;», «Ποιος πολιτικός έκανε γαμήλιο τραπέζωμα στο Παρίσι, γιατί του έπεφτε μπανάλ η Ψωροκώσταινα;», «Ποια νηπιαγωγός έγινε γιατρίνα με κόλπο ντε φάβα;». «Πώς οι αρχαιοκάπηλοι  πολιτικοί βαφτίζονται συλλέκτες;», «Πώς το δίκαιο θεωρείται και ηθικό, όταν ένας υπουργός φοροδιαφεύγει;», «Πώς ένας υπουργός βγάζει οικοδομική άδεια για αναψυκτήριο και χτίζει βίλα;», «Πώς το λάβαρο τής “τιμιότητας και διαφάνειας” γίνεται κουκούλα σκανδάλων και ρεμούλας;», «Πόσες ώρες πρέπει να παίξει “νιτέντο”, ή άλλο τι, ένας Αγάς για να αισθανθεί κουρασμένος;», «Πόσες σφαλιάρες πρέπει να φάει μία χώρα για να καταλάβει ότι η εξωτερική της πολιτική δεν είναι χαμόγελα, κουμπαριές, τσιφτετέλια και ζεϊμπέκικα;» κλπ, κλπ, κλπ.

 

Ξέρουμε πως η Κυβέρνηση έδωσε στις Τράπεζες 28 δις € για «να αυξήσει τη ρευστότητα» στην αγορά, ενώ πάγωσε μισθούς και συντάξεις αποστραγγίζοντας τις τσέπες σύμπαντος του «κοσμάκη»! Μόλις την επόμενη μέρα του «μποναμά», η ίδια Κυβέρνηση πήγε στις ίδιες Τράπεζες και πήρε Ομολογιακό Δάνειο 4 δις € – από τα χρήματα που τους δάνεισε (!), για να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα έξοδα τού γκουβέρνου! Λαϊκισμός θα ήταν αν λέγαμε πως μας κυβερνούν κρετίνοι! Η αλήθεια είναι πως ένα ποσοστό κρετινισμού είναι δεδομένο, όπως αληθές και δεδομένο είναι το εσκεμμένο τών ενεργειών τους. Δηλαδή, αν είχαμε βλακοδικείο, σίγουρα δεν θα τούς κρεμούσαμε ως βλάκες! Δηλαδή ο Κοσκωτάς, που αγόρασε την Τράπεζα Κρήτης με δανεικά τής ίδιας Τράπεζας, τι το χειρότερο έκανε και έφαγε δέκα χρονάκια στη μπουζού; Θα ήταν «λαϊκισμός» αν ρώταγα ποιος θα μπουζουριάσει τους φωστήρες – σωτήρες τής τρισηλιθίου φαυλότητας ή αφέλεια; Απαντώ: αφέλεια, γιατί οι προηγούμενοι φωστήρες (αχ. πού είναι οι ζωστήρες!) είχαν φροντίσει να ψηφίσουν τον άκρως αντιδημοκρατικό και παγκοσμίως μοναδικό νόμο «περί ευθύνης υπουργών» (ή κάτι τέτοιο) που καθιέρωσε το «μέσ’ τα πέντε βιλαέτια, φάτε, πιείτε μωρ’ αδέρφια…» (κουμπάροι, αγγόνια και ξαδέρφια) και στείλτε το λογαριασμό στο μαλάκα το λαό, να μην έχετε σεκλέτια! Παραμένοντας στο ίδιο θέμα, το ανάλγητο αυτό συνονθύλευμα που μας κυβερνά και που επέδειξε τοσαύτη γαλαντόμο διάθεση προς τους θεσμοθετημένους «Γούκους», κάνει την πάπια σε ότι αφορά την υποχρέωσή του για την ενίσχυση τών Ασφαλιστικών Ταμείων που, σαν να μην τούς έφτανε η μακροχρόνια κακή διαχείριση εκ μέρους απάντων τών τυχαρπάστων διορισμένων διαχειριστών τους, ξαφρίστηκαν λίαν προσφάτως – «σεμνά και ταπεινά» βεβαίως, βεβαίως – και από τους αετονύχηδες κομματικούς χρυσοκάνθαρους. Ούτε γάτα όμως, ούτε ζημιά!

 

Ζητούν συναίνεση, λοιπόν, για την αντιμετώπιση τής κρίσης. Μέχρι χθες, μας σκότιζαν το περιεχόμενο τών οσχέων μας, για τη «στιβαρότητα» τής οικονομίας μας, ιδιαίτερα βέβαια μετά την περιβόητη «απογραφή», λες και δεν ξέραμε που ζούμε και τι οικονομία έχουμε! Ότι είμαστε μια χώρα που δεν παράγει σχεδόν τίποτα, αλλά μόνο εμπορεύεται και πως αυτό που μπορεί να πουλήσει, τον τουρισμό, με την αρπακολλίστικη και τυχοδιωκτική αντιμετώπισή του, σε λίγο θα τον έχουμε κι αυτόν στα αζήτητα! Ζητούν συναίνεση και την ίδια στιγμή σου ξαφρίζουν από την τσέπη το πορτοφόλι, για να βουτήξουν ότι βρούν μέσα, σαν τσαντάκηδες! Ταυτόχρονα αφήνουν ανέγγιχτους τούς έχοντες, όπως φυσικά τους άφηναν πάντα. Θα ήταν λοιπόν «λαϊκισμός» αν ρώταγα γιατί, έστω σαν κίνηση κατανόησης και ένδειξη συμπαράστασης, προς τον χειμαζόμενο συνταξιούχο ή τον εργάτη, υπάλληλο, εργαζόμενο τών 700 €, τον άνεργο κλπ, δεν κόβουν ένα δέκατο τού παχυλού μισθού τους πρός ενίσχυση του πενιχρού Ταμείου τής φτώχιας; Όχι ότι θα σωνόταν κανείς πένης, αλλά θα είχε ιστορική αξία να δούμε οβολόν εξερχόμενον από τσέπη Έλληνος πολιτικού, μια και σε όλους μας είναι οικεία, κατά το μάλλον ή ήττον, η αντίστροφη διαδικασία. Το εισρέιν και ουχί το εκρέειν!

 

Θα ήταν λαϊκισμός, εάν έλεγα πως ο εκάστοτε Διοικητής τής Τράπεζας τής Ελλάδος θα έπρεπε να κάνει μακροβούτια στη λυματολάσπη τής Ψυττάλειας όταν, με τα 500.000 € το χρόνο στην τσέπη (που δεν τα βλέπει ούτε στο όνειρό του ο ομόλογός του Αμερικάνος), έχει την τσίπα και το σθένος να ζητάει να σφίξουμε κι άλλο τις ζώνες μας, ενώ ο ίδιος έχει τη δική του πάντα λάσκα και ελαστική; Θα ήταν λαϊκισμός εάν έλεγα πως θα έπρεπε να μην έχει μούτρα να κάνει ανακοινώσεις ή να τις κάνει φορώντας κουκούλα, γιατί ΠΟΤΕ δεν έκανε τη δουλειά του; Τη δουλειά για την οποία τάχθηκε και για την οποία τον ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, όλοι μας! Να βγάλει δηλαδή το ζωνάρι του (έτσι κι αλλιώς δεν το χρειάζεται) και να πάρει σβάρνα όλους τους Νταβέληδες – Τραπεζίτες που ξεδιάντροπα επι δεκαετίες και με όλους τους τρόπους έχουν καταληστέψει και καταδυναστεύσει τον κόσμο και με την πρώτη κρίση να του ζητάνε και τα ρέστα! Για ποιούς νταβατζήδες μίλαγε ο ανοιχτοχέρης Λουδοβίκος;

 

Θα ήταν λαϊκισμός εάν έλεγα ότι τα γνωστά, πλέον, Golden Boys, Golden Girls και γκόλντεν πουστολέσμπιανς (ή αλλιώς μανατζαραίοι–κομματόσκυλα) πληρώνονται με εξωφρενικές αμοιβές σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσφέρουν, τα αποτελέσματα τής δουλειάς τους και την οικονομική κατάσταση τής χώρας στην οποία προσφέρουν τις «πολύτιμες» υπηρεσίες τους; Αν τους κόβονταν οι μισθοί τους και τα συμπραμαρτούντα στη μέση ή στο ένα τρίτο, έχει κανείς την αφέλεια να πιστεύει ότι δεν θα βρίσκονταν αντικαταστάτες τους, καλοί ή καλύτεροι; Με ποιές διαφανείς διαδικασίες και με ποιούς διεθνείς διαγωνισμούς επιλέχτκε η μουτσούνα τους; Οι περισσότεροι από δαύτους, μέσα ή έξω από την Ελλάδα, λάτζα θα έκαναν στα αντίστοιχα μαγαζάκια. Αλλά εδώ όλοι βρίσκουν το μήνα που τρέφει όχι μόνο τούς ‘εντεκα, αλλά και τον αιώνα ολάκερο, γιατί – δυστυχώς – βρισκόμαστε δύο με τρεις αιώνες πίσω, στους κοτσαμπάσηδες! Από δουλεία σε δουλεία, απλώς άλλαξε το περιτύλιγμα τού αφέντη!

 

            Και για να κλείσω, χωρίς να πιστεύω ότι έχω …ολοκληρώσει, τους «λαϊκίστικους συλλογισμούς μου, παραθέτω ένα πίνακα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και ο οποίος περιλαμβάνει τούς μισθούς τών στελεχών τών Τραπεζών, που ελέγχονται από το Δημόσιο, καθώς και τών διαφόρων ΔΕΚΟ. Και για να σας φτιάξω ολίγον τη διάθεση, σας υπενθυμίζω πως όλοι αυτοί θα καταβάλουν εφάπαξ το ιλιγγιώδες ποσό των… 5.000 € (μία τσάντα …Gucci ή Pucci)), στο πλαίσιο τών πρόσφατων φορολογικών μέτρων!!! Αιματοχυσία, δηλαδή! Ο αγώνας τών χοντροκώλων τώρα δικαιώνεται. Χοντροκομμένα και αδιάντροπα!

 

            Απολαύστε τον πίνακα και μουτζώστε προς όλες τις κατευθύνσεις. Επιτρέπονται και τα μπινελίκια!

 

 

 

 

 

 

 

ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ

1

ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ ΠΑΝΑΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΤΕ

580.000 ?

2

ΑΪΒΑΖΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

380.000 ?

3

ΚΑΠΠΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

250.000 ?

4

ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

250.000 ?

5

ΕΥΘΥΜΕΡΟΥ ΜΑΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

230.000 ?

6

ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

225.000 ?

7

ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΗΣ ΔΝΤΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

200.000 ?

8

ΧΟΥΝΤΑΛΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΕΝ. ΔΝΣΗΣ ΟΙΚ.ΠΕΛΑΤΩΝ

180.000 ?

9

ΒΛΑΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

170.000 ?

10

ΤΖΙΜΕΑ ΝΤΕΠΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

160.000 ?

11

ΜΠΑΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

140.000 ?

12

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΣΥΓΚΡ. ΕΤΑΙΡ. ΠΕΛΑΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

140.000 ?

13

ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

100.000 ?

14

ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡ. ΠΕΛΑΤΩΝ

100.000 ?

15

ΩΡΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ

100.000 ?

16

ΛΑΜΠΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡ. ΠΕΛΑΤΩΝ

100.000 ?

17

ΚΟΥΣΙΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ

100.000 ?

 

Οι παραπάνω, όπως και πολλοί άλλοι «μάγοι» της αγοράς, αμείβονται επιπλέον με έξοδα παραστάσεως, αμοιβές από θυγατρικές και συμβούλια, πιστωτικές κάρτες, bonus, stock options, αυτοκίνητα, υψηλή ιδιωτική ασφάλιση κλπ.

 

 

ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

1

Τ. ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ & Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

607.835 ?

 

 

ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες αμοιβές καθώς και η προνομιακή απόκτηση μετοχών της Εθνικής αξίας εκατομμυρίων ?

 

Ακολουθεί ενδεικτικός πίνακας των 5 πιο ευνοημένων από τα 70 μεγαλοστελέχη της ΕΤΕ που έλαβαν συνολικό bonus 13.851.217,9 ? υπό μορφή υπεραξιών μετοχών (προνομιακή απόκτηση μετοχών):

 

 

 

 

ΣΤΕΛΕΧΟΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΑΞΙΑ (τιμή κλεις. 17/1/07)

ΥΠΕΡΑΞΙΑ

σε ?

Α. Θωμόπουλος

52.775

1.247.645

2.242.937

995.292

Α. Γεωργίτσης

49.000

1.157.800

2.082.500

924.700

Α. Τουρκόλιας

37.935

894.453

1.612.237

717.784

Δ. Λεφάκης

37.800

892.440

1.606.500

714.060

Τ. Αράπογλου

30.000

714.000

1.275.000

561.000

 

 

 

 

 

 

ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

1

Δ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

300.000 ? ετησίως

2

Σ. ΛΕΥΤΕΡΙΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

210.000 ? ετησίως

3

Τ. ΠΑΓΩΝΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

210.000 ? ετησίως

4

Α. ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

180.000 ? ετησίως

5

Ι. ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

180.000 ? ετησίως

 

 

 

 

 

ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ

1

κ. Ι. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

270.000 ? ετησίως

2

κ. Ε. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

200.000 ? ετησίως

χωρίς να περιλαμβάνονται επιπλέον αποδοχές αποζημιώσεις, συμμετοχές σε ΔΣ, bonus, κ.α.

 

 

 

ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΑΕ

1

κ. Χ.ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Περίπου 500.000 ? ετησίως

2

κα. Β. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

182.000 ?+bonus έως 165.000?

3

κ. Σ. ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ

182.000 ?+bonus έως 165.000?

4

κ. Γ. ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ (QUALITY BUSINESS SOLUTIONS)

425.000 ?

5

κ. Δ. ΠΑΝΑΓΕΑΣ

120.000 ?+ ασφαλ. Εισφορές

6

κ. Ν. ΤΟΜΑΡΑΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ που αποχώρησε… οικιοθελώς και έλαβε:

Εφάπαξ 1.500.000 ?

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ

1

κ Τ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ & Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

300.000 ? ετησίως

 

 

 

 

 

 

ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

1

ΔΕΛΗ ΕΦΗ

ετήσια αμοιβή 200.000? ΧΩΡΙΣ ΜΠΟΝΟΥΣ

2

ΠΑΛΗΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

ετήσια αμοιβή 300.000? με ΑΥΞΗΣΗ 100.000? (ΑΠΟ 200.000 ΣΕ 300.000?)

3

ΓΙΑΓΚΟΥΔΗΣ

ετήσια αμοιβή 200.000?

4

ΞΙΦΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ετήσια αμοιβή 280.000? (ΧΩΡΙΣ ΜΠΟΝΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ – ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ 300.000? ΣΥΝ 600.000? ΓΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΖΟΝΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ (ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ)

5

ΔΡΑΚΩΤΟΣ

ετήσια αμοιβή 240.000?

6

ΠΑΠΑΖΗΣΗ ΓΙΟΥΛΑ

ετήσια αμοιβή 170.000?

7

ΚΕΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ετήσια αμοιβή 280.000? ΧΩΡΙΣ ΜΠΟΝΟΥΣ και ΤΟ ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 22 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΟΔΗΓΟ κ.ά.

8

ΒΑΡΟΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

ετήσια αμοιβή 210.000? ΧΩΡΙΣ ΜΠΟΝΟΥΣ (ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ)

9

ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ

ετήσια αμοιβή 250.000?

10

ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ετήσια αμοιβή 180.000? ΧΩΡΙΣ ΜΠΟΝΟΥΣ.

 

 

 

 

 

Την ίδια ώρα 400 εργαζόμενοι (του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου) ανήκουν στη γενιά των 700 ευρώ, χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες και μπόνους… Ισχύουν όλα αυτά, κ. Φιλιππίδη;

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι κοινοί θνητοί καλούνται να δεχτούν μεγαλύτερη συμπίεση και λιτότητα στα εισοδήματά τους, ενώ golden boys και golden girls συνεχίζουν να απολαμβάνουν τεράστιες και προκλητικές αμοιβές και άλλες παροχές.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: