fanourgimata

το όμμα του σκώμματος

  • ΜΕΤΑ

  • Top Posts

  • VideoClub

  • Μουσικές Σπονδές

    Μουσική για Ευήκοα Ωτα

  • Advertisements

ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ

Posted by MAKIS στο 25/02/2009

...και σ' ανώτερα!

...και σ' ανώτερα!

 

ΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ

 

Η ανάληψη τού Παλαιοκώστα ήταν το πιο χαρμόσυνο γεγονός που άκουσα τον τελευταίο καιρό, όπου οι περισσότεροι από μάς θα λαχταρούσαν μια διέξοδο φυγής από τη ζοφερή και μέτρια πραγματικότητα που μάς περιβάλλει και από τα αδιέξοδα στα οποία μας έχει οδηγήσει η ανικανότητα και η αβελτηρία αυτών που μάς κυβερνούν. Ευτυχώς που απέδρασε για δεύτερη φορά, με τον ίδιο τρόπο και από την ίδια φυλακή, επί τών ημερών τής ίδιας παιδικής χαράς, που βαυκαλίζεται να αποκαλείται «κυβέρνηση», γιατί εάν η πρώτη απόδραση είχε γίνει με άλλο κόμμα στην εξουσία, θα ακούγαμε και πάλι την ίδια επωδό «…καλά, και με σας τα ίδια είχε κάνει!». Αυτό το πάνθεον τών ηλιθίων, είναι η μοναδική κυβέρνηση στον κόσμο που έχει σπαταλήσει πέντε χρόνια στην εξουσία, και έχει καταχραστεί πέντε χρόνια από τη ζωή μας, προσπαθώντας να επαναλάβει, χονδροειδώς και εις το πολλαπλούν, όλα τα λάθη τών κυβερνήσεων που προηγήθηκαν, απλώς και μόνο για να έχει εκ τού ασφαλούς ένα γερό …άλλοθι. Δυστυχώς δεν υπάρχει ελικόπτερο που να μπορεί …να τούς πάρει και να τούς σηκώσει όλους μαζί και να τούς πάει στον αγύριστο!

Ας αφήσουν τον «Πεταλούδα» ελεύθερο, όπως ελεύθερες κυκλοφορούν και οι βδέλλες τού γκουβέρνου ολάκερου που δεν έχουν αφήσει ράγκα αίματος απάνω στον κοσμάκη. Που στράγγισαν τα ταμεία και ξεπούλησαν τον δημόσιο πλούτο, πελεκώντας το μέλλον τών δικών μας παιδιών για να ζήσουν τα δικά τους μουλοτρισέγγονα σε άκρα λιπαρότητα. Και σαν να μην τούς φτάνει το μασάν, αρέσκονται τα μάλα και στο λοιδορείν! Τέως υπουργός, τού δόγματος «το νόμιμο είναι και ηθικό», προκειμένου να εξιλεωθεί από τα ανομήματα τής φαμίλιας του, φέρεται δηλώσας το αμίμητο: «Αν μου το ζητήσει ο Χονδροκώστας, διατίθεμαι να αυτομαστιγωθώ στο Σύνταγμα»! Σιγα ρε μαζοχιστόμαγκα μη σου φύγει κανένας πόντος! Είναι γεγονός ότι ο συβαριτισμός, ως θα έλεγε και ο Βύρων, υποθάλπει και το βίτσιο!

Φανταστείτε τον εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντα πολιτικό να φορέσει τις ζαρτιέρες του, τα στριγκάκια του και τις πέτσινες ψηλοτάκουνες σπιρουνάτες μπότες του και να στηθεί κοντά στον Άγνωστο, δίνοντας δώδεκα βιτσιόζικες βουρδουλιές στον ευτραφή πισινό του και κραυγάζοντας «Τι άλλο να κάνω Κώσταααα μουουουου;». Ως ιδέα δεν είναι άσχημη! Θέλει μόνο λίγο στρώσιμο ως προς τον αριθμό τών μαστιγωμάτων και τον φορέα τού μαστιγίου. Εάν μπορούσε να υπολογίσει κανείς τον αριθμό τών βατοπεδικών εκατομμυρίων ανά βουρδουλιά, θα έβλεπε ότι ο «μετανοήσας» είναι πρακτικώς αμετανόητος, ενώ ταυτόχρονα ενδέχεται να ικανοποιεί και κάποιο μύχιο …βίτσιο του! Δηλαδή, μ’ ένα σμπάρο δυό τρυγώνια. Αυτοϊκανοποίηση πακέτο με εξιλέωση! Τα δικά του, δικά του και τα δικά μας, πάλι δικά του! Το άκρον άωτον τής μαγκιάς!

Δίκαιο και …δημοκρατικό θα ήταν να ξεβρακωθεί ο κ. Τέως στο Σύνταγμα και να καλέσει τον κόσμο να τον μαστιγώσει αυτοπροσώπως, κατά το δοκούν. Είναι σχεδόν σίγουρο πως θα γινόταν διαδήλωση. Όσο και νά’ναι, κάποια απωθημένα θα έβγαιναν! Εάν πάλι, κάποιοι δεν αρέσκονταν σε αυτού τού είδους τα άγρια βίτσια και ορέγονταν ικανοποίηση …μοναστηριακού τύπου, εγώ νίπτω τας χείρας μου! Πάντως, εάν η πρόταση τού κυρίου Τέως γίνει αποδεκτεί και «καθαρίσει» με κάμποσες βουρδουλιές, τότε θα ήταν σωστό να επεκταθεί το μέτρο και σε όσους χρωστούν μερικά κατοστάρικα στο δημόσιο και στις Τράπεζες, μήπως και αποκατασταθεί στον τόπο μας το δημόσιο περί δικαίου αίσθημα.

Όσον αφορά τον Παλαιοκώστα, άμποτες και τον βρουν, ας τον αφήσουν να αυτομαστιγωθεί – επ’ πλίγον – προς άφεσιν τών αμαρτιών του, και ας τον προτείνουν για …πρωθυπουργό. Η εξυπνάδα και η φαντασία είναι, εν τέλει, είδη εν ανεπαρκεία στον τόπο μας και ειδικά στον δημόσιο βίο του. Και η εντιμότητα, επίσης, δεν ευδοκιμεί ιδιαίτερα. Ο «αναληφθείς» φαντομάς είναι ίσως ο μόνος συμπατριώτης μας που έχει κάνει πράξη την …αναδιανομή τού πλούτου! Οι πολιτικοί μας απλώς εμπλουτίζουν τα θυλάκιά τους και αναδιανέμουν την φτώχεια μας. Και ανερυθριάστως απαιτούν την ευγνωμοσύνη μας για τη μεγαλοψυχία τους και την υπέρ ημών και πατρίδος «θυσία» τους!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: