fanourgimata

το όμμα του σκώμματος

  • ΜΕΤΑ

  • Top Posts

  • VideoClub

  • Μουσικές Σπονδές

    Μουσική για Ευήκοα Ωτα

  • Advertisements

ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑ

Posted by MAKIS στο 17/12/2008

ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑ

 

Homo bahalus var. hellenicus

Homo bahalus var. hellenicus

Μετά τις αντιεξουαστικές, επαναστατικές, αλλοδαπές, ιθαγενείς, παρακρατικές, προβοκατόρικες, καλές και κακές κουκούλες τού Δεκεμβριανού ολοκαυτώματος τής Αθήνας τού 2008, επανέκαμψαν εν πάση τιμή και δόξη οι μόνιμες, δαφνοστεφείς και έγχρωμες κουκούλες τού συστήματος. Οι …θεσμικές κουκούλες τής πολιτικής αλαζονίας ξαναφορέθηκαν και πάλι για να καλύψουν, ή καλύτερα για να κουκουλώσουν, ένα ακόμα – ίσως το μεγαλύτερο μαζί με  το Χρηματιστήριο και τα ομόλογα – σκάνδαλο. Αυτό τού Βατοπεδίου, δηλαδή τής μονής τής αδερφής τους, τής μάνας τους, τής παραμάνας τους και όλης τους τής οικογένειας, βατεμένης και αβάτευτης! Φυσικά κανείς εχέφρων Έλλην δεν περίμενε πως μια Εξεταστική Επιτροπή τής Βουλής θα κατέληγε σε άλλο αποτέλεσμα, παρά τις αγαθές προθέσεις ενίων εκ τών μελών της, αφού η σύνθεση και οι λειτουργίες αυτών τών οργάνων  έχουν θεσμοθετηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε το εκάστοτε κυβερνόν κόμμα να έχει το «επάνω χέρι», γεγονός που παραπέμπει απευθείας στο θεσμικό «κουκούλωμα» των σκανδάλων απάντων. Έτσι όλοι οι επίορκοι πολιτικοί που άσκησαν εξουσία κάνοντας …μακροβούτι  στο δημόσιο κορβανά και προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα, να ξεκεφαλώνουν,  μέσα από αυτό το κοινοβουλευτικό «ξέπλυμα»,  πάλλευκοι σαν «κουκούλια», πεντακάθαροι, άσπιλοι και αμόλυντοι,  ώστε να μπορούν εν συνεχεία να διεκδικήσουν ξανά την ψήφο τού «μαλάκα» λαού, υποσχόμενοι  για μια εισέτι φορά την …σωτηρία του!  

Τις πταίει; Οι Δρυάδες υπουργονύμφες κάνουν τις ανήξερες. Οι νυν  συναρμόδιοι υπουργοί νίπτουν τας χείρας των! Ο θεοσεβούμενος συνομιλητής τού Εφραίμ και του …Αγίου Πνεύματος κάνει τη μωρή παρθένα. Η αυτού σεμνότης και ταπεινότης Πρωθιερεύς τής Μπάχαλολαντ, κατά την συνήθη τακτική του, καθεύδει τον ύπνο του χορτάτου μακαρίου. Κατά το …εθιμικό δίκαιο τής χώρας φταίνε πάντα  οι …άλλοι και φυσικά,  φταίει και πάλι, η κρατική μηχανή!  ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΠΑΝΙΔΡΎΕΤΑΙ ΕΔΏ ΚΑΙ ΠΈΝΤΕ ΧΡΌΝΙΑ!  Αλλά που, ως φαίνεται, τώρα βρίσκεται στο στάδιο τού «λαδώματος», για να μπορεί να αποδώσει καλύτερα! Δηλαδή, φταίνε οι εισηγητές, οι τμηματάρχες, οι διευθυντές που η κυβέρνηση τοποθέτησε, επιλέγοντάς τους από τη Βισθωνίδα τού παραταξιακού της αποθέματος για ένα και μόνο λόγο: για να κάνουν πειθήνια, και χωρίς πολλά «δεν», τις «δουλειές» της  και… «κουβέντα μη γίνεται»! Φυσικά, υπάρχει πάντα και το κερασάκι τής νομιμοφάνειας, οι λεγόμενοι «Νομικοί Σύμβουλοι τού Κράτους», οι οποίοι στο Ψωροκωσταινιστάν είχαν ανέκαθεν ένα και μόνο ρόλο: να κάνουν γνωμοδοτήσεις σύμφωνα με τα γούστα των αφεντάδων τους και να δίνουν σε αυτά την απαραίτητη νομική κάλυψη. Αβρόχοις ποσί, βεβαίως, αφού η τελική ευθύνη για την αποδοχή τών γνωμοδοτήσεών τους ανήκε πάντοτε στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Έτσι, αν το πράγμα στράβωνε, όπως καλή ώρα τώρα, οι μεν υπουργοί θα επικαλούνταν τη «γνωμοδότηση» τών συμβούλων και θα έλεγαν ότι «παρασύρθηκαν» σαν την Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος, οι δε νομικοί σύμβουλοι, έτσι κι αλλιώς,  γνώμη εκφέρουν και δεν αποφασίζουν, άρα δεν …ευθύνονται! Ούτε γάτα, ούτε ζημιά! Δηλαδή, χέσε μέσα! Κάπως έτσι ξεφυτρώνουν και ευδοκιμούν τα βουλγαροπέλεκα τού θείου εκμαυλισμού, ενώ ο  πέλεκυς τής δικαιοσύνης φαντάζει απελπιστικά αμβλύς και μονίμως οξειδωμένος.

Με τη περίπτωση αυτή χάθηκαν χρήματα πολλαπλάσια από εκείνα που το δημόσιο καλείται να καταβάλει για να κλείσει τις τρύπες που το ίδιο και οι εργοδότες δημιούργησαν στα Ταμεία τών ασφαλισμένων πάσης κατηγορίας. Ακόμα και ο μποναμάς των 28 δις ΕΥΡΩ προς τις Τράπεζες φαντάζει φιλοδώρημα σε σχέση με την παπαδοπολιτική μάσα τού Βατοπεδίου. Και τέσσερες μήνες μετά, βγαίνει κορδωμένος και περιχαρής ο Ιεροφάντης τής Μπριζόλας και τού Μπάχαλου και λέει «MEA CULPA»! Στα σέα μας και στα μέα μας!Του πήρε, λέει, τέσσερες μήνες να καταλάβει πως πρόκειται για σκάνδαλο! Ή είναι αυτιστικός ή είναι άνους! Άραγε πόσα χρόνια τού πήρε να μάθει την …προπαίδεια; Μήπως έχει πάρει χαμπάρι πως εδώ και πέντε χρόνια κυβερνάει και κάθεται στο σβέρκο μας και μάλιστα χωρίς προθέσεις αδυνατίσματος! Δηλαδή και τι σημαίνει ρε μάστορα  «αναλαμβάνω την ευθύνη»;  Πρόκειται δηλ. να γράψεις την περιουσία σου στο Δημόσιο για να καλύψει μέρος τής χασούρας; Πρόκειται μήπως να δημεύσεις τις περιουσίες τών συναρμοδίων υπουργών σου;  Πρόκειται τάχα να παραιτηθείς και να ασχοληθείς επαγγελματικά με το …PLAY STATION; Ή μήπως πρόκειται όλοι μαζί να κάνετε χαρακίρι; Και συ κύριε υιέ πρωθυπουργού σκοπεύεις να στείλεις σπίτι τους τα φυντάνια σου που άνοιξαν την Κερκόπορτα του «Βατοπεδίου»; Dum spiro spero, αλλά ψευδαισθήσεις δεν φέρω! Τα ερωτήματα αυτά που θαήταν εύλογα σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα, στη δική μας είναι πάντα …ρητορικά! Άλλο ένα κουκούλωμα στη χώρα που ανήγαγε την κουκούλα σε σύμβολο …προδοσίας, επανάστασης και εξουσίας ταυτόχρονα. Αιέν Αχρηστεύειν!

Υ.Γ. Το κοινωνικό γίγνεσθαι έχει τη χωροταξική του κατανομή. Το κέντρο θα αγωνίζεται κατά τής εξουσίας, τα δυτικά προάστεια κατά τής χαβούζας και τα βόρεια κατά τής ισοπολιτείας!  Όταν τα Εξάρχεια καίγονται, η Εκάλη και το Ψυχικό κάνουν …μπάρμπεκιου για να μπουν στο πνεύμα τής «επανάστασης».

Η αξιοπιστία τής εξουσίας!

Η αξιοπιστία τής εξουσίας!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: