fanourgimata

το όμμα του σκώμματος

  • ΜΕΤΑ

  • Top Posts

  • VideoClub

  • Μουσικές Σπονδές

    Μουσική για Ευήκοα Ωτα

  • Advertisements

ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ

Posted by MAKIS στο 11/12/2008

anifirekevs

ΑΠΟΚΑΪΔΙΑanifirekevs

Μετά το τριήμερο τού Αγίου Βαρθολομαίου σε μια ακυβέρνητη πολιτεία και μετά τις βαθυστόχαστες αναλύσεις τών  οιονεί ή κατά κυριολεξία ηθικών αυτουργών τής κρίσης που οδήγησε στο πρωτόγνωρο, για την μεταπολιτευτική Ελλάδα, μπάχαλο, σκέφτηκα να αναζητήσω στη διεθνή πρακτική τη μορφή τής αστυνομίας που θα μπορούσε να επιβάλλει τήν τάξη άνευ όπλων, δακρυγόνων, γκλομπ και δακρυγόνων. Μια αστυνομία που θα σε απωθεί και θα αγάλλεσαι, που θα σε δέρνει και θα τ’ αποζητάς: «βάρα με πασά μ’ ν’ αγιάσω!» Έστωσαν τα  παρακάτω ευρήματα:

 

"Δείρε με πασά μ' ν' αγιάσω!"

"Δείρε με πασά μ' ν' αγιάσω!"

 

"Βάρα με κι ας κλαίω..."

"Βάρα με κι ας κλαίω..."

 

"Killing me softly με τα γκλομπ σου!"

"Killing me softly με τα γκλομπ σου!"

Αυταρχικό κατάλοιπο τής παλιάς σχολής

Αυταρχικό κατάλοιπο τής παλιάς σχολής

 

Με το ίδιο σκεπτικό αναζήτησα και μια ποιοτικότερη κατηγορία κουκουλοφόρων που να είναι ικανή να αλλάξει τα «φώτα» τού συστήματος κερδίζοντας ταυτοχρόνως και την συμπάθειά του. Να βλέπει τον κουκουλοφόρο ο καταστηματάρχης και να «φλέγεται» πριν καν τού έρθει η μολότοφ. Για τους ειδήμονες αναφέρω απλώς ότι οι κουκουλοφόροι τής επιλογής μου ανήκουν στην κατηγορία τών ωοθηκομαρξιστών και είναι το αντίπαλον δέος τών ορχεομαρξιστών.  Ατυχώς, και οι κουκουλοφόροι που ανευρέθησαν έχουν το ίδιο μειονέκτημα με τούς άλλους. Δεν μπορούν να …πυρπολήσουν τα «αρχεία» τού πατέρα τους αλλά μόνο τα αλλότρια!

Κουκουλοφόρος soft κοπής

Κουκουλοφόρος soft κοπής

Πολιορκημένος στο σπίτι μου, για τέταρτη μέρα, φλομωμένος από τα δακρυγόνα και απαυδισμένος από την τηλεοπτική παπαρολογία πολιτικών τε και δημοσιογράφων αναγκάστηκα να καταφύγω στην άνωθεν παρηγορία επικαλούμενος την μεσιτεία υπηρετών τού Κυρίου που να μη με κολάζουν μόνο με σκάνδαλά τους.  

amy_wesson409053

rasadel22153

rasadel-0011

«Γοητευμένος» από τον εγωϊστικό, ευκαιριακό, μικροπολιτικό, ανερυθρίαστο και αλαζονικό τρόπο τού πολιτεύεσθαι απαξάπαντος τού φάσματος τού πολιτικού μας πανθέου και προσπαθώντας να βρω το αντίστοιχό όμοιό του στον πλανήτη, οδηγήθηκα δυστυχώς στον Πλανήτη τών …Πιθήκων!

Κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση

Κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση

Πέντε χρόνια μετά την αλογοσκούφεια απογραφή και άλλα τόσα μετά την ανε-προκόπεια «επανίδρυση» τού κράτους η χώρα περνάει τη χειρότερη οικονομική και ηθική κρίση των μεταπολιτευτικών χρόνων, βουτηγμένη στα σκάνδαλα, στην ανεργία, στην ασυδοσία, στην αλαζονία, στον βυζαντινισμό και στην ακυβερνησία. Η διεθνής οικονομική κρίση απλά συνέβαλε στην επίταση τής ντόπιας κρίσης, αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι το άλλοθί της, όπως διατείνεται ο Λουδοβίκος τών υπογείων τής Ρηγίλλης. Πάνω σε όλα αυτά ήρθε και το κερασάκι τού τετραημέρου ολοκαυτώματος για να βουλώσει την όποια  χαραμάδα επενδυτικής ελπίδας από το διεθνές κεφάλαιο που ενδεχομένως, σε προοπτική χρόνου, θα οδηγούσε σε κάποια ανάκαμψη. Μετά τα περυσινά τριχίλιαρα τής φωτιάς τού αρχιστρατήγου ανέμου, ο Λουδοβίκος θα ξανανεβεί στο βαρέλι για να μοιράσει τα δεκαχίλιαρα τής φωτιάς τού αρχιλοχία κουκουλοφόρου! Κολοκύθια, άνευ ελαίου και ριγάνεως!

κωλο-κυνθή

κωλο-κυνθή

 

Αν αυτή τη στιγμή είχα μια κάλπη μπροστά μου, το ψηφοδέλτιο που θα εξέφραζε πλήρως τη διάθεσή μου και θα συνόψιζε την περί τα πολιτικά πράγματα θεώρησή μου, θα είχε την παρακάτω μορφή:

Για μια κωλοκυβΏ?νηση τής προκοπής!

Για μια κωλοκυβέρνηση τής προκοπής!

  anifirekevs  

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: