fanourgimata

το όμμα του σκώμματος

RASADEL

Posted by MAKIS στο 29/11/2008

 

0026

RASADEL

 

(Σώσον Κύριε Τις Οφ Σορ Σου…)

 

 

Έρχεται κάποτε η στιγμή που και μεις οι πιστοί παίρνουμε την εκδίκησή μας από τους άσπονδους φίλους μας τούς άπιστους, όσο κι αν κάτι τέτοιο δεν ακούγεται ιδιαίτερα χριστιανικό. Αυτό το λέω για όσους πίστευαν (ή πιστεύουν ακόμα) πως το Άγιον Πνεύμα ήταν πλάσμα τής φαντασίας τών Πατέρων Τής Εκκλησίας και πως οι αποδιδόμενες σε αυτό επιφοιτήσεις ήταν παραμύθια τής Χαλιμάς. Δεν αναφέρομαι στο περιστέρι που πριν δύο ή τρία χρόνια, των Θεοφανείων ανήμερα, προσγειώθηκε στην απαστράπτουσα καπέτα τού Καρατζαφέρη, ούτε στις δεκαοχτούρες που βολοδέρνουν στο Σύνταγμα για να βγάλουν τα ψιχία τους από τούς τουρίστες. Αναφέρομαι στον εμπνευστή τού ονόματος  «RASADEL», ως επωνυμίας τής οφσόρ εταιρείας τών τρανσμοναχών τού Βατοπεδίου! Τοιαύτης υψιπετούς εμπνεύσεως επωνυμία, εάν δεν είναι προϊόν εξαιρετικά προωθημένου χιούμορ, μάλλον ασυμβίβαστου με το κακομούτσουνο προφίλ τού παπαδαριού, δεν μπορεί παρά να είναι, τελικά, έργο θείο τού Αγίου Πνεύματος! Η πίστη τώρα δικαιώνεται. Το Πνεύμα ζει, βασιλεύει και επιφοιτά.

Εάν παραβλέψουμε το «πνεύμα» τού …Πνεύματος, το οποίο ομολογουμένως το προσκυνούμεν και το ασπαζόμεθα, πιστοί γαρ των πνευματωδών (και …οινο-πνευματωδών) προϊόντων ποιότητος, κατά τα άλλα θα πρέπει να συμφωνήσουμε με την άποψη τών …απίστων ότι το Πνεύμα ελαφρώς το …παρατράβηξε! Με άλλα λόγια, το …παρακουτσούλησε, για να μην χρησιμοποιήσω έτερο ρήμα …αφοδεύσεως σημαντικότερο. Οι αλλυσιδωτές εμπνεύσεις τών κοσμικών καλογήρων τού Βατοπεδίου με τα οικόπεδα, τις ανταλλαγές, τα ξεπλύματα, τα αποπλύματα και το …“μπιζνοκαλόγερος” life style, έχουν …βατέψει, κυριολεκτικά, τη νοημοσύνη κάθε λογικού  πολίτη, θρησκευόμενου ή μή. Αλλά, αποδίδοντες τα τού Πνεύματος τω Πνεύματι, θα πρέπει΄από την άλλη μεριά, να παραδεχτούμε πως η Εκκλησία δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να είναι συνεπής στο διαχρονικό ρόλο και έργο της, δηλ. στην κατοχύρωση και την επαύξηση τής κοσμικής της εξουσίας και δύναμης, μετερχόμενη κάθε μέσου, θεμιτού και αθέμιτου, κατά το κλασσικό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»! Από εκεί άλλωστε απορρέει και η αέναη διαπλοκή της με την οικονιμική και πολιτική νομενκλατούρα πάσης εποχής και παντός καθεστώτος.

 

 

ΝΟΝΟΣ-1

ΝΟΝΟΣ-1

 

ΝΟΝΟΣ-2

ΝΟΝΟΣ-2

Το σκάνδαλο τού Βατοπεδίου δεν βαρύνει τον Εφραίμ, τον Αβεσαλώμ, τον Αρσένιο, τον Ευδόκιμο, τον Αδόκιμο, τον Ανεμπόδιστο, τον Κόπρο, τον Ευκοίλιο, τον Ευχώνιο, τον Ευρυεδράνιο, τον Πινούφριο, τον Μαγκούφιο ή όποιον άλλο λειψό αναχωρητή, αλλά αποκλειστικά και κύρια βαρύνει την πολιτική εξουσία που χώθηκε κάτω από τα ευρύχωρα ράσα τών …golden “γερόντων” τής πανσέπτου …RASADEL! Οι καλόγεροι έκαναν αυτό που τούς  «φώτισε” το Άγιο Πνεύμα και αμαρτία ουκ έχουν. Θα τραβήξουν καμμιά δεκαριά εξομολογήσεις, θα απόσχουν πέντ’- έξη μέρες από χαβιάρι και αστακό και ιδού, ο Παράδεισος τούς περιμένει ορθάνοιχτος, σαν την αδιαντροπία τους και τα σκέλη τής …Πάπισσας Ιωάννας, για να μην αναφερθώ (φυλακή θου τω στόματί μου, Κύριε…) σε έτερα σκέλη! Εκείνα τα σούργελα που τα έστειλε ο κόσμος στη Βουλή για να “υπερασπίσουν” τα συμφέροντα του, ποιος θα τα …χειροτονήσει; Εκείνον το γραφικό θεοσεβούμενο μαχαλόμαγκα σκυλά – νομάρχη, ποιος θα τον βουτήξει στη θεία χέστρα για να βρει το αποσμητικό του; Εκείνον τον υιό τού ταχυδρόμου και πνευματικό παιδί τού γέροντα μοναχομεσίτη, ποιος θα τον βάλει θεμέλιο κόκορα στα κτίρια που θα κτίζονται στα οικόπεδα τής θείας συναλλαγής; Εκείνους τούς άθλιους «καθ’ ύλην συναρμόδιους» υπουργίσκους, που λιβάνιζαν τούς καλόγερους, υπογραφοντες – δήθεν στα στραβά – τα κοπρόβουλά τους, καθώς και κείνους τούς νομικούς συμβούλους που αποφαίνονται με κυβερνητικά «σκονάκια», ποιος θα τούς στείλει στον πάτο τής Ψυττάλειας; Εκείνον τον γαρδουμποτραφή Καίσαρα που κυβερνάει με πλέϊ στέϊσον, ποιος θα τον στείλει για διακοπές στη Ντίσνεϊλαντ; Αυτόν τον «γίγαντα» λαό ποιο …Άγιο Πνεύμα θα τον φωτίσει που να βάζει την … ψήφο του; Αν προσδοκούσα …ανάσταση νεκρών, θα προσδοκούσα και απάντηση!

Όσο για τον …γεροντόμαγκα Εφραίμ; Εάν έδινε ο Μεγαλοδύναμος και αυτός ο Μέγας “άγιος” ροβόλαγε κάποτε από τον Άθω, ξουρισμένος και ξεράσωτος, θα ήταν εθνικό σφάλμα να μην αξιοποιούταν, τουλάχιστον ως υπουργός συντονισμού ή πρωθυπουργός, μπας και αυτό το συνονθύλευμα ανικάνων που μάς κυβερνάει σήμερα, μπολιαζόταν με λίγο νιονιό τής προκοπής! Για όλους δε μαζί, “γέροντες” και γεραντολάγνους πολιτικούς, που διαχρονικά καλλιέργησαν βάτους και βατέματα, που έκαναν σκορποχώρι την εθνική μας περιουσία και που έγραψαν στο όσχεό τους τη νοημοσύνη μας, στο μυαλό μου στριφογυρίζει έντονα ο τίτλος ενός παλιού καουμπόϊκου: ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΨΗΛΑ!

Η ιδιαιτ;eρα του αγίου ΠροΎ?ρου τής RASADEL

Η ιδιαιτέρα τού αγίου Προέδρου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: