fanourgimata

το όμμα του σκώμματος

  • ΜΕΤΑ

  • Top Posts

  • VideoClub

  • Μουσικές Σπονδές

    Μουσική για Ευήκοα Ωτα

  • Advertisements

ΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Posted by MAKIS στο 04/11/2008

Τον κατΎ?αλε η κρίση...

Τον κατέβαλε η κρίση...

 

 

ΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 

Οι ως άνω εικονιζόμενες παρειές δίνουν σε κανένα την εντύπωση ότι έχασαν ίχνος από τη σπαργή τους, λόγω της κρίσης που μαστίζει την ελληνική οικονομία; Ή πιστεύει σοβαρά κανένας ότι η παγκόσμια ύφεση θα επηρεάσει αρνητικά το ψαρονέφρι του ή τα αναλισκόμενα παϊδάκια ανά καθισιά; Σεμνά και ταπεινά, μπορώ να πάρω όρκο για το αντίθετο! Όταν η κρίση διαπεράσει τον υποδόρειο ιστό τού Λουδοβίκου, αυτός ενδέχεται και να μονάζει στο Βατοπέδιο μετά του Θεοδώρου!

Φαίνεται πως αποτελεί ιστορική ανάγκη πίσω από κάθε Καραμανλή, όταν λέγεται Κωσταντίνος, να βρίσκεται πάντα και ένας …Θόδωρος! Μου είναι άγνωστη η καταγωγή εκείνης της κλασικής ορντινάντσας του θείου και «εθνάρχου», αλλά η καταγωγή τής σημερινής τοιαύτης (τού ανηψιού και αυτοκράτορα) είναι επισήμως δεδηλωμένη! Υιός ταχυδρόμου! Ακούγεται σαν γρίππη, αλλά μάλλον πρόκειται για ελονοσία στα βαλτόνερα τής εξουσίας. Πρέπει όμως να του το αναγνωρίσουμε πως σαν γυιος ταχυδρόμου, εν τοις πλαισίοις τής σεμνότητος και ταπεινότητος, τα κατάφερε, στον …οικοδομικό τομέα τουλάχιστον, εξόχως καλύτερα από  τον άλλοτε κραταιό υιό τού …αμαξά! Τι σου είναι κι αυτοί οι …υιοί! Λες και η υπόλοιπη κοινωνία έγινε με κλωνοποίηση ή έλκει την καταγωγή της από τον Ναβουχοδονόσορα!

Πάντως, έτσι που τα κατάφερε ο …υιός του ταχυδρόμου, εκτός του ότι έχασε το φωτοστέφανο τής …αθώας περιστεράς, έκαψε και το χαρτί του ως …ταχυδρομική περιστερά αφού, από την Ουρανούπολη και πάνω, για τις περιστερές αυτού τού είδους ισχύει το άβατο! Όπως είναι ευρέως γνωστό, στα «άγια» αυτά μέρη, η πλειονότης των καλογέρων πάει μόνη της το …γράμμα!

Και για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, διευκρινίζουμε πως το αντιπροσωπεύον την «επιφοίτηση» περιστέρι κυκλοφορεί ελεύθερα! Ένα τέτοιο πρέπει να προσγειώθηκε πρόσφατα στην πρώτη καράφλα της χώρας και να τής έδωσε τη φαεινή έμπνευση να ξεκόψει ένα τεράστιο κομμάτι 28 δισεκατομμυρίων € από την κρατική πίτα για το χώσει άνευ όρων στο στόμα τού αδηφάγου και αδίστακτου Τραπεζικού μας συστήματος! Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν χρήματα για τα ασφαλιστικά Ταμεία που το ίδιο το κράτος καταλήστεψε, ούτε για την ανακούφιση των εργαζομένων και των συνταξιούχων που από την καθιέρωση του ΕΥΡΩ και δώθε είναι έρμαια τής ασυδοσίας των εμπόρων, των Τραπεζών και των κρατικών μονοπωλίων. Η λιτότητα και η αναίδεια συνεχίζονται. Λέτε να μας σώσει ο …γυιος πρωθυπουργού; Ο υιός της δυσπιστίας μου ψιθυρίζει: «Κράτα μικρό καλάθι!». Γεγονός είναι πως έχω κουραστεί να κρατάω καλάθια, τα σημερινά δε καλάθια είναι χειρότερα και από τον …πίθο τών Δαναϊδων! Δεν γεμίζουν με τίποτα, πλήν υποσχέσεων και ελπίδων. Κατά κανόνα, φρούδων!

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: