fanourgimata

το όμμα του σκώμματος

ΤΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΤΕΡΑΣ

Posted by MAKIS στο 27/08/2008

ΤΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΤΕΡΑΣ

Ο κύριος Μιχάλης Σαακασβίλι θα πρέπει ίσως να ξαναπάρει τη …σάκα του παραμάσχαλα και να ξανακάτσει στα θρανία των δασκάλων και μεντόρων του γιατί φαίνεται πως τα μαθήματα τσαμπουκαλισμού και καουμπόϊκης συμπεριφοράς που τού παρέδωσαν, τα πήρε μεν με την πρώτη, αλλά έμεινε μετεξεταστέος στο μάθημα τής μαγκούφας τής «λογικής». Αλλά εδώ που τα λέμε … «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος»! Δεν τον υπολογίζω για τα μαθήματα της «Ηθικής» και του «Δικαίου» γιατί αυτά εν τέλει – σε ότι αφορά τις διεθνείς σχέσεις – όπως και αν διδάσκονται, από εμπόρους εθνών, μεταπράτες όπλων, ιέρακες, γύπες και κοράκια εφαρμόζονται. Ο Μιχαλάκης λοιπόν, σπουδάσας στο Νιου Γιορκ με υποτροφία του …αμερικάνικου Υπουργείου Εξωτερικών (!!!), επέστρεψε στην Γεωργία με πρωτοβουλία και πρόσκληση τού Σεβαρνάτζε ο οποίος τον έβαλε στην πολιτική, τον έκανε υπουργό και αυτός, ο…Μάϊκλ (πλέον), ευσεβώς ποιών και «ευγνωμονώντας» τόν ευεργέτη του, τόν ανέτρεψε! Από τότε (2003) παραμένει κυρίαρχος στην πολιτική σκηνή της Γεωργίας, επιθυμώντας διακαώς να την μετετρέψει σε …Τζόρτζια, αλλά κατά πως φαίνεται μάλλον θα την καταντήσει …Κατίνα! Παραμένει πάντοτε εν επικύψει, απάσας τας επιθυμίας των αφεντικών του πληρών, αναμένοντας το ξεροκόμματο και τα πλουσιοπάροχα «μπράβο» τους. Η Γεωργία, των 4,5 περίπου εκατομμυρίων και της ψωμόλυσσας, που – όπως αποδείχτηκε στη πρόσφατη κρίση τής Νότιας Οσετίας – δεν μπορεί καλά – καλά να φυλάξει τα «οπίσθιά» της, έχει εν τούτοις στρατιωτικές αποστολές στο Αφγανιστάν, στο Ιαράκ και στο Κόσοβο! Δεν υπολογίζω την αποστολή …αρσιβαριστών στην Ελλάδα, γιατί αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο! Πάντως εάν μπορούσε να ανιχνευθεί η ντόπα της ξένης επιρροής σε κάποιους «ηγέτες», ο Σάακα θα έβγαινε πρωταθλητής. Στο ίδιο σπορ επιδίδονται με επιυχία και έτεροι αμερικανοτραφείς φτωχομπινεδογιάπηδες, ηγέτες των χωρών που πρόσφατα μπήκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την πίσω πόρτα οι περισσότερες. Από τον ένα «παράδεισο» στον άλλο! Ο λογαριασμός έρχεται όταν κατέβουν από το βάθρο. Η Ελλάδα τον δικό της λογαριασμό τον πληρώνει ακόμα, εδώ και σαράντα χρόνια. Μια μερίδα μαρίδα είπαμε να φάμε και την πληρώνουμε για …σαργό!

Προφανώς, εκείνοι που έδωσαν στον Σάακα το πράσινο φως για να κάνει «ντου» στην Οσετία, δεν του είπαν πως εδώ και αρκετά χρόνια στη Ρωσία, από τότε που ξεκαλαμίστηκε εκείνος ο ανεκδιήγητος μπεκρούλιακας ο Γιέλτσιν, κάτι άλλαξε! Ούτε αυτοί βέβαια θα περίμεναν την άμεση (και αποτελεσματική) αντίδραση των Ρώσων, στην άνευ αιτίας στρατιωτική επέμβαση των Γεωργιανών στην Οσετία. Θα πρέπει να ήταν πολύ αφελείς οι σχεδιαστές τής επίθεσης, αν πίστευαν πως μια και όλος ο κόσμος είχε στραμμένη την προσοχή του στις πιλάλες και τα πηδήματα των Ολυμπιακών Αγώνων τού Πεκίνου, δεν θα έπερνε χαμπάρι τα καουμποϊλίκια τού …Βλακασβίλι που πήγε για «μαλλί» και βγήκε κουρεμένος εν χρώ! Ο απερχόμενος μέντοράς του, το … «χρυσόμαλλο τέρας» τού διεθνούς τσαμπουκαλισμού, άφησε το μαχτίδι του στα κρύα τού λουτρού και διαμαρτυρόμενο για την απρόσμενη επιθετικότητα των …ινδιάνων!

Το ζήτημα είναι πως και από τις δύο μεριές σκοτώθηκαν και ξεσπιτώθηκαν, για μια ακόμα φορά, αθώοι άνθρωποι. Θύματα στο βωμό των πολιτικών παιγνιδιών και τού νέου ψυχρού πολέμου που ξεκίνησε με αποκλειστική πρωτοβουλία τής Δύσης. Και λέω «Δύση» από συνήθεια, γιατί η «Ανατολή» που ξέραμε και που ήταν δήθεν η «δαμόκλεια σπάθη» τού «ευημερούντος δυτικού κόσμου δεν υφίσταται πλέον. Παρ’ όλα ταύτα, το Ατλαντικό Σύμφωνο εξακολουθεί να υπάρχει, να επεμβαίνει και να διευρύνεται συνεχώς, προς δόξα των πολεμοκάπηλων και των de jure τρομοκρατών, με μοναδικό γνώμονα τον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας και τη περαιτέρω διεύρυνση συγκεκριμένων θυλακίων! Τείνει να εγκαθιδρύσει μια οιονεί παγκόσμια δικτατορία που θα αλλάζει τα σύνορα των χωρών κατά το δοκούν, θα βαφτίζει τρομοκράτες τούς ανυπάκοους, θα καταστρέφει το περιβάλλον κατά βούλησιν και θα γράφει στα …γοβάκια της τίς επιθυμίες και τα όνειρα τών λαών.

Η Ρωσία στις 26 Αυγούστου 2008 αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας. Καλώς ή κακώς; Το νατοϊκό μπλοκ, απαντώντας απερίφραστα «κακώς!», υποκρίνεται – τουλάχιστον ασύστολα – όταν μόλις πρόσφατα περιέβαλε με «καλώς» την ανεξαρτησία του Κοσυφοπεδίου! Η ουραία (και αρουραία) Ευρώπη σύσσωμη απαιτεί την άμεση αποχώρηση τών στρατιωτικών δυνάμεων τής Ρωσίας από την Γεωργία! Καλώς ή κακώς; Θα έλεγα «καλώς» εάν είχαν βγάλει έστω και ένα ψίθυρο για την αποχώρηση του «Αττίλα» από την Κύπρο! Εδώ και τριάντα πέντε χρόνια οι τουρκόσποροι λυμαίνονται τη μισή Κύπρο, χρησιμοποιώντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ στις (τούρκικες) τουαλέτες τους και …«ούτε γάτα, ούτε ζημιά!». Η υποκρισία στο απώγειό της! Η Ρωσία έχει τον Πούτιν, αλλά ο …Ρασπούτιν ζει και βασιλεύει στην Εσπερία! Στο εσπέρας τής ανθρώπινης αξιοπρέπειας ζητείται αιδώς!

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: