fanourgimata

το όμμα του σκώμματος

  • ΜΕΤΑ

  • Top Posts

  • VideoClub

  • Μουσικές Σπονδές

    Μουσική για Ευήκοα Ωτα

  • Advertisements

ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Posted by MAKIS στο 18/03/2008

wcrd-2007-logo.gif

ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Παρόλο που είμαι γενικά υπέρ των εορτών και πανηγύρεων κάθε είδους, πάντα πρόθυμος να γιορτάσω από βαφτίσια, γάμους και ονομαστικές γιορτές, μέχρι Αναστάσεις και Ραμαζάνια κάθε δόγματος, εκείνες που δεν κατάφερα να χωνέψω σαν «γιορτές» είναι οι λεγόμενες «Παγκόσμιες Ημέρες» (International Days ή International Observance ή International Anniversaries) καθιερωμένες από τον ΟΗΕ ή την ΟΥΝΕΣΚΟ. Η μη ιδιαίτερη συμπάθειά μου σ’ αυτές δεν έχει να κάνει τόσο με το περιεχόμενό τους καθαυτό, που ενδέχεται να κινείται από τα όρια του σοβαρού έως τις παρυφές του ευτράπελου, όσο με την υποκρισία που εμπεριέχει το σκεπτικό της θέσπισής τους και το «άλλοθι» που θέλουν να καλλιεργήσουν στη συνείδηση του κόσμου αναφορικά με το έργο των παραπάνω οργανισμών, και ιδίως του ΟΗΕ, που εδώ και πολλά χρόνια έχουν περιέλθει σε ανυποληψία μιας και δεν λειτουργούν παρά σαν «τσατσάδες» των γιάνκηδων. Ποιος συνειδητοποιημένος άνθρωπος δεν θα περιέβαλε με σεβασμό την «Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων» (20η Ιουνίου), αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ, εάν δεν ήταν πρόδηλη η υποκρισία του εν λόγω Οργανισμού, που με τα κατά καιρούς ψηφίσματά του παρείχε τη νομική βάση για τις «παρεμβάσεις» του ΝΑΤΟ ανά τον κόσμο και την υπόθαλψη του διεθνούς «τσαμπουκαλισμού», παράγοντες δηλαδή που αποτελούν μία από τις γενεσιουργούς αιτίες του προσφυγισμού.

                Δεν θέλω να «βαρύνω» περισσότερο το κείμενο, γιατί σήμερα, δεκαπέντε του Μάρτη, είναι ημέρα μεγάλης …γιορτής! Παγκόσμια, γαρ, ημέρα των δικαιωμάτων του Καταναλωτή! Υποθέτω του «δυτικού» καταναλωτή, γιατί ο τριτοκοσμικός έχει να διανύσει έτη …φωτός μέχρι να αποκτήσει επαφή με την κατανάλωση! Ερχόμενοι στα καθ’ υμάς, σκέφτομαι ότι, προφανώς, όταν θεσπίστηκε αυτή η «γιορτή», οι εμπνευστές της δεν θα είχαν υπόψη τους τη …σ-καταναλωτική Ελλάδα, ώστε να την εξαιρέσουν από το «παγκοσμοποιημένο» σύστημα, αφιερώνοντάς της μια ειδική μέρα {ή …νύχτα) ή  ακόμα καλύτερα, ένα εθνικό …τριήμερο! Το «Εθνικό Τριήμερο του σ-Καταναλωτή»! Μια σπονδυλωτή γιορτή που θα απαρτίζοταν από τις εξής επί μέρους γιορτές:

  • Ημέρα του Άκριτου Καταναλωτή (λέγεται και …μαλάκας). Η γιορτή του σαβουροκαταναλωτή. Του μέσου αστού που κάνει προμήθειες σα να περιμένει πόλεμο, που τρώει σα να πρόκειται να μην ξαναφάει, που κτίζει σα να πρόκειται να στεγάσει ολόκληρη την υφήλιο, που καβαλάει το 4 Χ 4 για να πάει στην τουαλέτα του και που ντύνεται με επώνυμες μαϊμούδες αναζητώντας τις ρίζες του. Κινητά, ακίνητα και ακινισία, σώματος και πνεύματος. Το …2 Χ 5 το ζητάει ο οργανισμός του. Κατά συρροήν και εξακολούθησιν.

 

  • Ημέρα του Αχαλίνωτου Εμπόρου (λέγεται και …νταβαντζής). Γιορτάζουν οι πωλούντες τοις μερητοίς και (κυρίως) επί …πιστωτική κάρτα εμπορεύματα, υπηρεσίες, χρήμα και φούμαρα. Έμποροι, τραπεζίτες, μεσάζοντες, αγιογδύτες, πολυεθνικές, κομπογιανίτες, νταβαντζήδες, μεταπράτες και μύριοι αλητήριοι που ανθούν και θάλλουν σε μια ανοχύρωτη πολιτεία. ΔΕΚΟ και σέκο! Όλοι μέσα.

 

  • Ημέρα του Ξεχαρβαλωμένου Κράτους (λέγεται και …Ελλάδα). Η Γη της Επαγγελίας όλων των κουμασιών της …προηγούμενης ημέρας. Η γη της φαιδράς πορτοκαλέας και του ιλαρού κράτους όπου οι νόμοι και οι κανόνες θεσπίζονται για να καταστρατηγούνται. Η γή του κατατρεγμένου πολίτη και του ασύδωτου καταπατητή.

Ημέρα γιορτής που είναι, ας μη χαλάσουμε τη διάθεσή μας αναλισκόμενοι σε κουβέντες για τα δικαιώματα του Έλληνα καταναλωτή. Χρόνια του πολλά γιατί …ζει πολύς κόσμος αναλώμασι των σαρκών του!

Μ.Π. 15/03/2008

co81.gif

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: