fanourgimata

το όμμα του σκώμματος

 • ΜΕΤΑ

 • Top Posts

 • VideoClub

 • Μουσικές Σπονδές

  Μουσική για Ευήκοα Ωτα

 • Advertisements

ΝΩΠΑ & ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΑ

Posted by MAKIS στο 19/09/2007

ΝΩΠΑ ΚΑΙ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΑ

a5.gif

Το επίθετο νωπός το συνδυάζω, σχεδόν αυτόματα, με τρόφιμα όπως φρούτα, ζαρζαβατικά, κρέατα, γαλακτοκομικά και άλλα προϊόντα …ορέξεως σημαντικά, δευτερευόντως με χώματα και χρώματα, σπανίως με …εντολές και σχεδόν ουδέποτε με μνήμες! Οι τελευταίες έχουν μια τάση να αφυδατώνονται πολύ εύκολα, ενώ με κάποιες προϋποθέσεις μπορεί και να …εξαχνώνονται. Στην πολιτική μνήμη τα όρια μεταξύ του νωπού και του μπαγιάτικου είναι πολύ χαλαρά και ευμετάβλητα. Γεγονότα του περασμένου …αιώνα μπορεί, όταν βολεύει, να διατηρούνται σε απαράμιλλη …σπαργή στον αιώνα τον άπαντα, ενώ χθεσινά συμβάντα να διαγράφονται διά παντός από τη μνήμη σαν να μην συνέβησαν ποτέ. Χθεσινές υποσχέσεις ξεχνιούνται την επόμενη μέρα από αυτούς που τις έδιναν, ενώ σημερινές αθετήσεις ξαναβαφτίζονται υποσχέσεις ο οποίες, ξαναφρεσκάροντας την ελπίδα, αφυδατώνουν τη μνήμη και πάει λέγοντας.

co8.gif

Δουλοπρεπείς παρατρεχάμενοι και χθεσινοί ευεργηθέντες γίνονται σημερινοί τιμητές και ανυπόμονοι Βρούτοι, συντασσόμενοι αθρόοως όπισθεν του επίδοξου δελφίνου και διαγκωνιζόμενοι για την πρωτοκαθεδρία στο μαχαίρωμα του πνέοντος τα λοίσθια αρχηγού τους, χάριν των ιδεών (τάχατες) του …σοσιαλισμού και της διασώσεως του αποσυντιθέμενου τομαριού τους. Ο υιός του πατρός, αμήχανος κυβερνήτης μιας γαλέρας που έμπαζε από παντού, με αποξηραμένες τις δάφνες της κληρονομικώ δικαίω διαδοχής και νωπές τις αστοχίες των επιλογών του, προ και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, έμοιαζε σαν να μην καταλάβαινε που βρίσκεται όταν δέχτηκε την ομολογουμένως βάρβαρη επίθεση βαμπιροειδούς χοιρίσκου, ανενδοιάστως επιχαίροντος για το επελθόν κάζο της παράταξής του και σφόδρα επιθυμούντος να γίνει …χαλίφης στη θέση του χαλίφη!

vulture-1.gif

Με νωπά ακόμη τα αίματα του «συντρόφου» του στις παρειές και στα προγούλια του, ο λαμυρός και λαιμάσσων για εξουσία καλλιεπής καθηγητής, αυτοχρίσθηκε σωτήρας του κόμματός του, με προοπτική …εθνοσωτήρος για αργότερα, και άρχισε να περιφέρεται στα κανάλια διαρρηγνύων τα ιμάτιά του για την καταβαράθρωση του …σοσιαλισμού στις πρόσφατες εκλογές, παρά την αμέριστη συνεισφορά του προς αυτή την κατεύθυνση! Τις ίδιες ηθικές αξίες ασπαζόμενοι, άρχισαν να συρρέουν δίπλα του και όσοι εκ των ποντικών «συντρόφων» του αισθάνονταν ανασφαλείς στη βυθιζόμενη γαλέρα και δεν διέβλεπαν ταχεία επανάκτηση του απωλεσθέντος παραδείσου της εξουσίας. Εις γαρ ο ανένδοτος καβγάς, ο περί του παπλώματος τοιούτος. Εκείνο που με …ενθουσιάζει και που μου δίνει αισιοδοξία για το μέλλον του σοσιαλισμού, της χώρας και της Ευρώπης, είναι η συμπαράταξη του κακοκέλαδου νομάρχη από τη φτωχομάνα και ερωτική συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, με τον συμπατριώτη του υποψήφιο αρχηγό του αντιπάλου κόμματος! Ο μακαριότατος λείπει για να κλείσει υο κύκλωμα!

donna3.gif

Είναι γεγονός πως, όπως λέει κι ο λαός «άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας»! Το «παιδί» βρέθηκε με ένα κόμμα στα χέρια του, απλά γιατί ήταν γυιος του πατέρα του. Όπως αντίστοιχα συνέβη και με το ανηψιό του …«εθνάρχη» μπάρμπα! Ο μεν ένας, όπως όλοι έλεγαν, κρυφά ή φωναχτά, «δεν τράβαγε», ο δε άλλος φάνηκε μεν να …τραβάει, κυρίως λόγω των «τραβηγμάτων» και των αρνητικών επιδόσεων των αντιπάλων του, αλλά στην κρίσιμη στιγμή φάνηκε και η δική του γύμνια μέσα από την ανικανότητα της «ανακαινισμένης» κρατικής μηχανής να ανταπεξέλθει στη εθνική καταστροφή του φετεινού καλοκαιριού.  Η αδυναμία όμως του υιού και ο ανήθικος τρόπος με τον οποίο ο ευτραφής δελφίνος ξεκίνησε την αποκαθήλωσή του, είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα! Ταυτόχρονα έφερε στο προσκήνιο την υποβόσκουσα σήψη στον κομματικό μηχανισμό που είναι και η βασική αιτία της φθίνουσας πορείας του και όταν ήταν ακόμα στην εξουσία! Οι χθεσινοί σύντροφοι ομαδοποιούνται απροκάλυπτα, αλληλοβρίζονται και μαλλιοτραβιούνται σαν «κυρα-Κατίνες» για την καρέκλα της επόμενης μέρας.

82654.gif

Σε ότι αφορά τον Λουδοβίκο των Σουβλακίων, αυτόν που σήμερα ορκίστηκε να «φυλάττει το Σύνταγμα», δεν ξέρω εάν εννοούσε την …πλατεία ή το άλλο για το οποίο μίλαγε και ο Μακρυγιάννης. Γιατί το δεύτερο με ένα δυό καλούς συνταγματολόγους και με λίγο ελαφρά την καρδία το στραπατσάρουν κατά βούληση! Για παράδειγμα οι πρόσφατες εκλογές που έγιναν στα «κάρβουνα» με πρόσχημα το «σοβαρό εθνικό πρόβλημα» της …κατάρτισης του προϋπολογισμού! Δεν τον έφτανε η μπαγιάτικη εντολή του 2004 με 165 βουλευτές και του φτάνει η …νωπή και κουτσουρεμένη των 152 βουλευτών!!! Μετά τι να σου κάνει και ο φουκαράς ο Πρόεδρος! Κι αυτός ένας μεροκαματιάρης θεματοφύλακας είναι! Και οι φύλακες των μουσείων ακόμα έχουν περισσότερα απρόοπτα και ενδιαφέροντα στη ρουτινιάρικη δουλειά τους. Επί πλέον δε μας φυλάνε και τ’ αρχαία. Τουλάχιστον μέχρι το σημείο που τα …αναλαμβάνει ο στρατηγός άνεμος! Βέβαια όταν ο Λουδοβίκος λέει «δεσμεύομαι», έχει το ελάττωμα να μην προσδιορίοζει το «έως πότε», ενώ και το καθαυτό περιεχόμενο των δηλώσεών του (και ιδίως των …νωπών) είναι κατά κανόνα έωλο! Για παράδειγμα, όταν εν μέσω των πυρκαγιών διατυμπάνιζε το περίφημο «όπου ήταν δέντρο θα μείνει δέντρο», η κυβέρνησή του παραχωρούσε στο δήμο της Ζαχάρως 2.500 στρέμματα παραλίας (καμμένης ή άκαυτης, δεν ξέρω) για «ήπια» εκμετάλλευση! Τις υπόλοιπες υποσχέσεις θα τις δούμε στον προϋπολογισμό και στις επερχόμενες μέρε3ς και …νύχτες! Αν η «επανίδρυση» συνεχιστεί με την ίδια διαλυτική επιμέλεια που υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα, τότε η δεύτερη θητεία του Λουδοβίκου μπορεί να αποδειχτεί περισσότερο θυελλοτόκος και από την πρώτη. Και καλά θα κάνετε να μην κρατάτε καλάθια. Δεν υπάρχει λόγος να κουράζεστε τσάμπα! Η τράπουλα ανακατεύθηκε, μόνο! Ο Πολύδωρας έφυγε, η Πανδώρα μένει! Αυτό κρατήστε το στη μνήμη σας! Νωπό…

 

Μ.Π.  19-09-2007                   panic44.gif

Advertisements

2 Σχόλια to “ΝΩΠΑ & ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΑ”

 1. zampelis said

  Μάκη μου στάσ’να συστηθώ
  Γιατί εγώ σε γνωρίζω
  Τα όσα γράφεις διάβασα
  Κι ακόμα χαχανίζω
  Εσύ τους στίχους ταίριαξες
  Και μας τα λες ωραία
  Τ’Γιώργ’του Ζαμπέλη είμαι παιδί
  Του Γιώργου του κωλέα!
  Στο σπίτι όλο κουβάλαγε
  Βιβλία με τις οκάδες
  Και απήγγελε καμαρωτά
  Τ’ς δικές’σαλτσινιάδες
  Τα πρόσφατα σ’καμώματα
  Με υπουργούς και «νούλες»
  Δε φτάνουνε στο χαβαλέ
  Τις τρεις τις μοδιστρούλες
  Όλοι μας, βλέπεις έχουμε
  Προτίμηση σε κάτι
  Άλλοι διαπρέπουν στη Βουλή
  Και άλλες στο κρεβάτι
  Τι να τα κάνεις, Μάκη μου
  Κατάντησε η Ελλάδα
  Σαν ξεδοντιάρης γέροντας
  Σε γύφτική πελάδα
  Όμως ελπίδα έχουμε
  Το λεν βουνά και λόγγοι
  Να γίνει κάποτε ο ντουνιάς
  Ωσάν το Μεσολόγγι!

 2. zampelis said

  http://zabelos.blogspot.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: